Поділитись:

У ПЦУ пояснили, коли можна давати ім'я новонародженій дитині

Середа, 13 січня 2021, 17:40

У давні часи, щоби дати ім’я дитині, її приносили до храму на восьмий день після народження. Це відбувалося ще до звершення над нею Таїнства Хрещення.

Восьмий день символізує перевершення круговерті часу світу цього, нагадує про реалії вічного блаженного буття, повідомили в Православній церкві України. 

"На восьмий день після Свого Різдва Господь наш Ісус Христос за старозавітним законом прийняв Обрізання, яке було встановлене для всіх дітей чоловічої статі на знак Завіту Бога з праотцем Авраамом і Його нащадками (див. Бут. 17: 10-14; Лев. 12: 3). При звершенні цього обряду Божественному Немовляті було дано Ім’я Ісус, про що архангел Гавриїл сповістив Пресвяту Діву Марію в день Благовіщення. 14 січня за новим стилем, на згадку про цю подію, Церква Христова встановила відзначення свята, яке має назву Обрізання Господнє", – йдеться у повідомленні. 

У ПЦ наголосили, що в наш час батьки можуть обирати ім’я й раніше чи пізніше восьмого дня, а Церквою воно стверджується під час Таїнства Хрещення читанням особливої молитви. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів