Поділитись:

Напилися та побили поліцію: у Ковелі засудили дебоширів (деталі)

Вівторок, 12 січня 2021, 19:30
Напилися та побили поліцію: у Ковелі засудили дебоширів (деталі)

(фото ілюстративне)

У травні 2020 року в Ковелі відбулася сутичка між поліцією та компанією нетверезих чоловіків і жінок, яка завершилася побиттям правоохоронців. 

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

Вночі 11 травня поліцейські приїхали до будинку на вулиці Достоєвського, 12, щоб втихомирити групу п'яних людей, які у цей час святкували день народження свого товариша. Порушники на зауваження відповіли нецензурною лайкою, а один із них поводився дуже агресивно та чинив опір копам, коли ті спробували його затримати. Інші присутні кинулися на поміч товаришу та намагалися завадати поліції виконувати службові обов'язки. У відповідь правоохоронці застовували фізичну силу та пустили в хід гумовий кийок.

Натомість один із їхніх супротивників (який ще й перебував під цілодобовим домашнім арештом та є одним з двох обвинувачених у справі) наніс поліцейському три-чотири удари в тулуб та в грудну клітку. Коли копи його повалили та утримували на землі, друга обвинувачена підбігла та вдарила патрульного ногою в обличчя, пошкодивши йому губу. 

У суді обвинувачені свою вину не визнали. Вони підтвердили, що випивали тієї ночі, святкуючи день народження товариша (чоловіка, який перебував під домашнім арештом). Проте заперечили будь-які факти нанесення тілесних ушкоджень. 

Своєю чергою суд вирішив, що вину нападників підтверджено доказами та показами свідків. Обидвох визнали винними в опорі та умисному заподіянні тілесних ушкоджень працівникові поліції. Разом із цим жінка, яка є багатодітною матір'ю, отримала умовне покарання з іспитовим строком на один рік. Натомість її товариш, зважаючи на порушення умов домашнього арешту (на якому він перебуває у рамках кримінального провадження щодо нанесення умисних важких тілесних ушкоджень), один рік проведе у тюрмі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів