Поділитись:

У зоні ЧАЕС затримали туристів-нелегалів з Волині

Понеділок, 11 січня 2021, 16:31
У зоні ЧАЕС затримали туристів-нелегалів з Волині

Поліцейські у зоні ЧАЕС виявили 11 туристів-порушників.

Більшість з них – жителі міста Києва, які прибули до зони відчуження з метою екстремального туризму. Всі вони проникли на територію незаконно, минаючи контрольно-пропускні пункти. Так, під час патрулювання поблизу відселеного міста Прип’ять, а також сіл Поліське та Стечанка поліцейські виявили 11 шукачів екстремального туризму з міста Києва, Київської та Волинської областей. Найстаршому з них 32 роки, а наймолодшому – 18, – повідомляє ГУ НП у Киїівській області. 

Варто зазначити, що 32-річна жінка та 21-річний юнак, виявлені поблизу села Прип’ять, відвідували незаконно зону ЧАЕС не вперше. Тиждень тому поліцейські склали щодо них адміністративні матеріали за фактом проникнення до забороненої зони.

У зоні ЧАЕС затримали туристів-нелегалів з Волині

Відносно всіх порушників поліцейські склали протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Адміністративні матеріали направлені до суду для ухвалення рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09