Поділитись:

"Безсимптомні хворі передають щонайменше 50% нових випадків коронавірусу", - вчені

Понеділок, 11 січня 2021, 02:56

У Центрі з профілактики та контролю захворювань (США) з'ясували, що безсимптомні хворі на COVID-19 можуть передавати щонайменше 50% нових випадків вірусу. Тому їм наполегливо радять дотримуватися соціальної дистанції та носити маски.

Результати дослідження опубліковані на сайті JAME Network, - інформує "Суспільне".

Дослідники роздідили потенційних поширювачів коронавірусу на три групи: досимптомні хворі, безсимптомні та симптомні. Після цього вони змоделювали ситуації, за скільки випадків COVID-19 буде відповідальна кожна з цих груп у залежності від часу, коли вони найбільш заразні.

Як з’ясувалося, досимптомні та безсимптомні громадяни відповідальні за передачу вірусу у щонайменше 50% випадках. Тому науковці наполягають на носінні масок, дотриманні соціальної дистанції, гігієни рук та запровадженні тестування всього населення, навіть без симптомів, поки вакцини не стануть доступними широкому загалу.

Дослідники констатують, що наразі у більшості країн проводять тестування на COVID-19 лише людям із відповідними симптомами, а у громадських закладах перевіряють температуру тіла, щоб виявити хворих. Однак, за їхніми словами, виявлення симптомних хворих та їх ізоляція не допоможе уповільнити поширення коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів