Поділитись:

"Новий штам коронавірусу може стати основним у Євразії", – ВООЗ

П'ятниця, 08 січня 2021, 05:00
«Новий штам коронавірусу може стати основним у Євразії», – ВООЗ

Новий збудник коронавірусу може витіснити інші його варіанти у країнах Європи та Азії.

Про це під час пресконференції заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге,  - пише "Суспільне".

"За нашою оцінкою, цей варіант може із часом замінити інші циркулюючі лінії, як це спостерігається у Великій Британії та все частіше у Данії", – повідомив він.

За словами Клюге, цей штам виявили у 22 країнах Європи. Він назвав поточну ситуацію "переломним моментом у процесі пандемії".

При цьому фахівець також зазначив, що мутації вірусів із плином часу є природним процесом.

Попри те, що досі немає доказів про підвищену летальність чи тяжчий перебіг хвороби у випадку інфікування новим штамом, Клюге закликав до боротьби з ним, оскільки, найімовірніше, новий штам має здатність швидше поширюватись.

"За підвищеної трансмісивності та аналогічної тяжкості перебігу хвороби цей варіант викликає тривогу: без підсиленого контролю, спрямованого на його поширення, зросте вплив на й без того завантажені медичні заклади", – наголосив фахівець.

Також Клюге закликав країни підсилити заходи з охорони здоров’я і соціальні заходи, щоб сповільнити стрімке поширення вірусу в деяких країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів