Поділитись:

"Карантинні" 8 тисяч отримали пів мільйона українців

Четвер, 07 січня 2021, 23:04

Станом на 7 січня, майже пів мільйона осіб отримали матеріальну допомогу від держави у розмірі 8 тисяч гривень. Виплати планують завершити найближчими днями.

Загалом уже виплатили  3,64 млрд грн. Про це повідомили в Офісі президента, - пише "Економічна правда".

"Насамперед ми зберегли чимало робочих місць завдяки нашим економічним ініціативам. Ми працюємо для людей. Українці бачать, що держава турбується у скрутну хвилину, так легше пережити будь-які обмеження.По-друге, важливо, що напрацьовано цифрові інструменти, коли не треба стояти в чергах, немає скупчень, коли знищено бюрократичну тяганину, а люди в кілька кліків можуть отримати виплати. Це також зменшує корупційні ризики, адже немає спілкування чиновника та людини. Це яскравий приклад того, якою буде цифрова Україна", - заявив президент Володимир Зеленський.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, напрацьовані інструменти довели свою ефективність.

"Завдяки інструментам щодо фінансування часткового безробіття вдалося зберегти понад 500 тисяч робочих місць. Тільки остання програма - компенсація до восьми тисяч гривень на кожного робітника, чий робочий час скорочено, охопила майже 160 тисяч працівників", - сказав голова уряду.

Шмигаль запевнив, що у 2021 році триватиме та розшириться програма доступного кредитування під 5%, 7% або 9%.

"Станом на зараз уже більш ніж сім з половиною тисяч різних бізнесів по всій країні отримали понад 17 мільярдів гривень. Впроваджено механізм державних портфельних гарантій для малих і середніх підприємців, коли держава забезпечує до 80% кредиту. Також продовжують діяти податкові канікули для ФОПів першої групи. До червня вони звільняються від сплати єдиного соціального внеску", - додав він.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів