Поділитись:

Луцькі храми перевірили на дотримання пожежної безпеки

Четвер, 07 січня 2021, 06:57
Луцькі храми перевірили на дотримання пожежної безпеки

У Луцьку в 10 храмах дотримуються правил пожежної безпеки. Такий підсумок профілактичного рейду рятувальників і поліцейських напередодні різдвяних свят.

Як розповів Суспільному інспектор Луцького відділу УДСНС в області Владислав Самойленко, забороняється застосовувати для опалення церков саморобні електричні та газові обігрівачі. Каже: потрібно контролювати процес горіння свічок, а після проведення служби слід гасити свічки та перевіряли електрообладнання.

Зі слів рятувальника, священнослужителів та працівників церков закликають дотримувалися основних правил пожежної безпеки.

Староста Свято-Троїцького кафедрального собору Луцька Володимир Подолець розповів, що у храмі є вісім вогнегасників, які щороку перевіряють та у разі потреби оновлюють. Протоієрей каже: свята – це час, коли люди відволікаються від цих речей, але треба деякі акценти не забути, аби свята минули безпечно.

Інспектор превентивної комунікації Луцького відділу поліції Олександр Остапчук повідомив, що напередодні різдвяних свят лучани та гості міста повинні дотримуватися карантинних обмежень. Зокрема, півтора-два метра в храмах, на вулицях, а також використання засобів індивідуального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів