Поділитись:

У зоопарку Нікарагуа народилося рідкісне біле тигреня (фото)

Четвер, 07 січня 2021, 02:54
У зоопарку Нікарагуа народилося рідкісне біле тигреня (фото)

У зоопарку Нікарагуа народилася самка білого бенгальського тигра. Директор зоопарку Едуард Сакаса стверджує, що це перший випадок народження тварини цього виду у Центральній Америці.

Як пише Суспільне з посиланням на BBC, дитинча на ім'я Ніевес (Сніжок) виховує дружина директора зоопарку після того, як мати новонародженої тигриці відмовилася від неї через відсутність молока.

Сакаса розповів, що матір'ю Ніевес є жовто-чорна бенгальська тигриця Даліла, яку врятували з цирку у 2015 році. Його дружина Марина Аргуелло сказала, що кожні три години годувала новонародженому теплим козячим молоком.

Біле забарвлення у тигрів є результатом рецесивного гену. Даліла успадкувала такий ген від свого батька – білого бенгальського тигра, а тепер він передався і Ніевес. Нині такі тигри зустрічаються виключно в програмах розведення в неволі, де їх іноді схрещують для збереження кольору хутра. Однак у низки таких тварин, виявлених в зоопарках, є проблеми зі здоров'ям, наприклад, проблеми із зором і каліцтва.

Ніевес буде не єдиним білим тигром в зоопарку недалеко від столиці Манагуа. У травні 2019 року до нього прибули Осми і Халіме – двоє білих тигренят, подарованих зоопарком Мексики.

У зоопарку Нікарагуа народилося рідкісне біле тигреня (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів