Поділитись:

Локдаун і волинські виші: як організують навчання у другому семестрі

Середа, 06 січня 2021, 05:35
Локдаун і волинські виші: як організують навчання у другому семестрі

Фото ілюстративне

Волинські виші – Луцький національний політехнічний університет і Волинський національний університет – із 8 до 24 січня заборонять студентам відвідувати навчальний заклад.

Другий навчальний семестр в університетах розпочнеться по-різному, повідомляє Суспільне.

Ректор ВНУ Анатолій Цьось розповів, що у зв'язку з постановою Кабміну студенти навчатимуться дистанційно. Другий семестр у вишах розпочнеться 8 лютого 2021 року. Попередньо дистанційне навчання триватиме до 7 березня.

Зі слів ректора, упродовж трьох тижнів триватиме максимальна начитка лекцій, а практичні заняття організують в очному режимі.

"Наприклад, понеділок, вівторок – лекції дистанційно, а середа, четвер, п'ятниця – практичні заняття в очному режимі", – каже Анатолій Цьось.

Проректор із науково-педагогічної роботи ЛНТУ Оксана Ляшенко в коментарі Суспільному повідомила, що нині у виші відбувається сесія в дистанційному режимі. Каже: і студенти, і викладачі навчання заняття не відвідують – користуються електронною системою.

У виші організували посилений режим охорони доступу до корпусів, тому відвідувати приміщення можуть лише працівники, які залучені до акредитації. Другий семестр у студентів ЛНТУ стартує 2 лютого.

Зі слів проректорки ЛНТУ, внутрішня ситуація з захворюваністю на коронавірус є стабільною.

"Зараз немає багато хворих. Станом на сьогодні (5 січня – ред.) – два-три працівника", – зауважила Оксана Ляшенко.

Нагадаємо, восени минулого року два волинські виші дослухалися до рекомендацій МОН і перейшли на змішану форму навчання. До учбових закладу студенти ходили лише за потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів