Поділитись:

Батьки матимуть доступ до електронних журналів та щоденників учнів

Вівторок, 05 січня 2021, 19:32
Батьки матимуть доступ до електронних журналів та щоденників учнів

Міністерство освіти та науки розпочало підключення шкіл до безкоштовного сервісу електронних журналів та щоденників.

Про це повідомили на сторінці відомства. 

Відтак усім школам пропонують підключитися до модуля E-Journal, який є частиною модернізованої державної системи АІКОМ (управління здійснює державна установа "Інститут освітньої аналітики").

"Ті школи, які сьогодні вже застосовують подібні комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватись ними. Ми плануємо побудувати їх зв’язок із системою АІКОМ, де будуть акумулюватись дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Усі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку щодо підключення сервісу та користування ним. Це лише перший крок до розширення функціональних можливостей системи АІКОМ, яка згодом стане потужним інструментом для аналізу освітніх даних та ухвалення відповідних управлінських рішень", – зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань цифровізації Артур Селецький.

Сервіс доволі простий у користуванні та має дружній інтерфейс, через який організовано доступ до різних сторінок: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо.

Інформація буде вноситися вчителями, а за допомогою логіна й пароля батьки та учні зможуть отримати  доступ до неї.  Батьки в режимі онлайн у е-щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні – отримуватимуть завдання, стежитимуть за розкладом тощо.

За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилися понад 100 шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів