Поділитись:

Гунчик ініціює встановлення індивідуальних лічильників газу

П'ятниця, 26 серпня 2016, 11:15
Гунчик ініціює встановлення індивідуальних лічильників газу

На Волині виникла проблема із встановленням побудинкових лічильників через масові відмови домовласників.

Про це йшлося на засідання антикризового енергетичного штабу області, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

На думку голови ОДА Володимира Гунчика, потрібно встановлювати індивідуальні газові лічильники, адже в іншому випадку це навантаження на громадян викличе масу незадоволення.

Як пояснив директор департаменту обліку газу ПАТ "Волиньгаз" Олег Вінцюк, при наявності в будинку газового лічильника при розрахунку береться загальний об'єм природного газу, який пройшов лічильником, далі віднімається об'єм природного газу, який люди спожили з індивідуальними лічильниками, і решта розділяється між зареєстрованими мешканцями будинку.

Відтак, на думку голови ОДА, це не зовсім справедливо з людської точки зору, адже не усі в однаковому об'ємі споживають газ. Тож на питання, чому не встановлюються індивідуальні лічильники, представник ПАТ "Волиньгаз" пояснив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики на цей рік запланувала безкоштовне встановлення загальнобудинкових лічильників, і це включено в інвестиційні програми.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЛУЧАНИ ПРОТЕСТУЮТЬ ЧЕРЕЗ ЛІЧИЛЬНИК "ВОЛИНЬГАЗУ"

"Ми не проти встановлювати індивідуальні лічильники, але наразі відповіді на це питання, порушене перед НКРЕ, поки нема", – відзначив Олег Вінцюк.

Тому Володимир Гунчик вважає, що потрібно звернутися до Міністерства регіонального розвитку та будівництва, НКРЕ та Кабінету Міністрів України з проханням внести відповідні зміни в інвестиційні програми газопостачальних організацій і зосередити увагу на встановленні поквартирних лічильників.

Надрукувати
мітки:
коментарів