Поділитись:

За гірлянди на автомобілях українці можуть отримати штраф

Вівторок, 05 січня 2021, 18:44
За гірлянди на автомобілях українці можуть отримати штраф

На вулицях українських міст дедалі частіше можна зустріти прикрашені гірляндами автомобілі. Водії кажуть, що така ілюмінація дарує святковий настрій.

Однак, чи законно це і як іще автомобілісти намагаються виділитися розповіли в ТСН. 

здить американський Dodge із яскравими гірляндами: червоні, жовті, сині ліхтарики помітно здалеку. Тут шість гірлянд загальною довжиною 90 метрів. Причепив їх на авто Андрій із друзями для того, щоби виділятися на дорозі й створювати різдвяний настрій іншим людям.

"Знімають, фотографують, сигналять на дорозі. Дуже позитивно, – ділиться власник автомобіля. –Все працює від батарейок".

За ілюмінацію Андрій заплатив приблизно тисячу гривень. Журналісти також проїхалися в святковому авто центральними вулицями столиці. Люди реагують з усмішкою.

У салоні ж вигляд не такий естетичний, як зовні. "

Це блочки з батарейками, але поки вони не завжди тримаються, після кількох ям у центрі Києва вони падають", – розповідає водій.

За пів години в дорозі -зустріли не одне патрульне авто, але яскравий Dodge поліцейських не зацікавив. 

Водночас у патрульній поліції ТСН розповіли, що встановлення такої ілюмінацї насправді є порушенням правил дорожнього руху і карається штрафом у розмірі 340 гривень.

"Встановлення додаткових освітлювальних приладів, які не передбачені конструкцією транспортного засобу, забороняється навіть зміна місця розташування таких освітлювальних приладів. Їхня яскравість, режим роботи дезорієнтують водіїв, особливо у темну пору доби. І це може бути загрозою безпеки дорожнього руху", – пояснюють правоохоронці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів