Поділитись:

Іран захопив нафтовий танкер Південної Кореї

Вівторок, 05 січня 2021, 02:54
Іран захопив нафтовий танкер Південної Кореї

Іран заарештував в Ормузькій протоці танкер-хімовоз, який ходив під прапором Південної Кореї.

Про це заявила компанія Dryad Global, повідомляє Суспільне з посиланням на CNN.

"Згідно з повідомленням, танкер Hankuk Chemi, що ходив під прапором Південної Кореї, швидше за все, був захоплений іранськими силами в Ормузькій протоці на шляху до Фуджейру", – заявили в Dryad Global.

За даними інформаційного агентства Mehr, нафтове судно було захоплене військово-морськими силами Корпусу вартових ісламської революції. На борту танкера перебували 20 членів екіпажу, включаючи п'ять громадян Південної Кореї.

У відповідь Південна Корея направила свій підрозділ із боротьби з піратством Cheonghae до Ормузької протоки.

"Судно, яке перебувало в районі Оманського моря у водах Ормуза 4 січня вдень, рухається в іранські води за запитом іранської влади", – йдеться в заяві міністерства оборони Південної Кореї.

Міністерство і посольство Південної Кореї зажадали від Ірану підтвердити безпеку екіпажу і якнайшвидше звільнити судно. Як повідомляє приватне інформаційне агентство Ірану Tasnim, Іран заявив, що судно було заарештоване за "забруднення навколишнього середовища і хімічне забруднення Перської затоки".

У цей же день влада Ірану офіційно попередила Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про намір збільшити збагачення урану до 20 відсотків, порушуючи, таким чином, ядерну угоду між Іраном і світовими країнами.

На тлі зростання напруги між Вашингтоном і Тегераном президент США Дональд Трамп наказав Пентагону залишити авіаносець USS Nimitz на Близькому Сході, скасувавши прийняте наприкінці 2020 року рішення відкликати його з регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів