Поділитись:

По 6000 гривень: восьмеро волинських спортсменів отримуватимуть щомісячну стипендію

Вівторок, 05 січня 2021, 08:38

Вісім волинських спортсменів упродовж 2021 року отримуватимуть щомісячну стипендію у розмірі 6000 гривень.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

В рік проведення Олімпійських ігор спортсменам, які попередньо здобули олімпійські ліцензії для збірної команди України або виконали олімпійський норматив, додатково призначаються щомісячні стипендії в розмірі 6000 гривень.

Відповідне розпорядження №740 підписав голова облдержадміністрації 10 грудня 2020 року. Згідно із документом, якщо спортсмен здобув олімпійську ліцензію для збірної команди України, або виконав олімпійський норматив в рік проведення Олімпійських ігор щомісячна стипендія призначається з наступного місяця після вказаних вище результатів.

Таким чином, вісім волинських спортсменів протягом 2021 року будуть отримувати щомісячну стипендію у розмірі 6000 гривень.

Упродовж 2019-2020 років здобули олімпійську ліцензію для збірної команди України волиняни: Марія Повх та Юрій Вандюк – веслування на байдарках та каное, Яна Беломоіна – велоспорт. Виконали олімпійський норматив Ірина Климець, Іван Банзерук, Олена Собчук, Марія Сахарук (Філюк), Надія Боровська – легка атлетика.

У 2021 році волинські спортсмени з вільної боротьби, боксу, дзюдо, велоспорту, веслування на байдарках та каное, легкої атлетики та інших видів спорту претендують на здобуття олімпійських ліцензій для збірної команди України та виконання олімпійських нормативів.

Кошти на дані виплати передбачені в проєкті обласного бюджету на 2021 рік, поданого облдержадміністрацією до Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів