Поділитись:

На Волині стартувала нова кампанія декларування доходів

Понеділок, 04 січня 2021, 09:35

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Отож, якщо ви отримували у 2020 році доходи, з яких не сплачено податків, варто вже зараз спланувати своєчасне подання декларації про доходи, – рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Враховуючи низку обмежень, зокрема і в роботі державних податкових інспекцій через карантинні обмеження, декларацію про доходи краще подавати в електронному вигляді.

Потенційні декларанти можуть зареєструватися в Електронному кабінеті, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Звертають увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Відповідно до вказаної законодавчої норми «Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом».

Звертаємо увагу, що згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
  • спадок  від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів