Поділитись:

Депутати Луцькради підтримали ініціативу щодо публічності комунальних підприємств

Четвер, 25 серпня 2016, 16:59
Депутати Луцькради підтримали ініціативу щодо публічності комунальних підприємств

Депутати Луцькради та представники місцевих комунальних підприємств висловили свої пропозиції щодо порядку інформування про діяльність комунальних підприємств та закладів Луцька.

Громадські активісти з п'яти міст України (зокрема й Луцьк) у співпраці з інститутом політичної освіти та Українським незалежним центром політичних досліджень досліджували кожен в своєму місті, комунальні підприємства на предмет наявності інформації і доступності до неї. Про це розповіла громадська активістка Марія Доманська 25 серпня під час круглого столу, на який були запрошені громадські активісти, депутати Луцькради, представники комунальних підприємств та журналісти.

Мета круглого столу, за словами Доманської, – почути думки представників КП та депутатів, їхні пропозиції щодо порядку інформування КП про їхню діяльність.

Депутат Луцькради Павло Данильчук сказав, що повністю підтримує таку ініціативу але й зауважив, що Луцькрада останніх десять років досить вдало розвиває доступ до публічної інформації.

Його підтримав й депутат Луцькради з фракції "Батьківщина" Григорій Пустовіт, який зауважив, що, дійсно, є певні складнощі з отриманням інформації але те, що громадяни хочуть знати більше, – нормальне явище.

Марія Доманська попросила присутніх висловити свої пропозиції та зауваження щодо порядку інформування. Юрисконсул КП "Парки та сквери Луцька" сказав, що не проблема надати інформацію, але, наприклад, щодо тарифів на послуги, то в них на підприємстві вони формуються в момент отриманого замовлення.

Депутат Ігор Поліщук також підтримав цю ініціативу, нагадавши присутнім про ситуацію, коли тимчасово утворена депутатська комісія Луцькради з вивчення проблем на ДКП "Луцьктепло" не могла отримати доступ до всіє запитуваної інформації.

Депутат Анна Мовяк запропонувала в перелік інформації, яку повинні оприлюднювати КП, додати бюджетні запити. А також (щодо закладів охорони здоров'я) графік відпусток лікарів.

Марія Доманська сказала, що всі зауваження та пропозиції будуть враховані, й разом з цими змінами активісти лобіюватимуть проект рішення щодо встановлення прозорості комунальних підприємств та закладів міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів