Поділитись:

COVID-19: Норвегія запроваджує обов'язкове тестування для всіх, хто в'їздить до країни

П'ятниця, 01 січня 2021, 03:10

В Норвегії з 2 січня запроваджують обов'язкове тестування на коронавірус для всіх, хто приїздить до країни.

Як повідомляється на урядовому сайті, тест на захворювання має бути проведений якомога скоріше і не пізніше ніж за день після прибуття до країни. При цьому мандрівники мають в’їздити до Норвегії через прикордонні пункти з наявними станціями тестування. Кілька дрібніших прикордонних пунктів закриють, - пише "Суспільне".

За можливості тестування має проводитись одразу в аеропорту чи в іншому пункті прибуття. У разі відсутності такої можливості людина має зв’язатись із муніципалітетом чи лабораторним центром, щоб замовити тестування.

"Зараз нас надзвичайно непокоять імпортовані випадки інфекції. Ми стурбовані спалахами нових мутантних варіантів вірусу, які можуть бути більш заразними, а також тим, що багато хто повернеться до Норвегії після Різдва з країн із набагато вищим рівнем поширення інфекції, ніж у нас", – зауважила прем'єр-міністерка країни Ерна Сульберг.

Міністр охорони здоров'я Норвегії Бент Хойє також висловив занепокоєння тим, що новий штам може поширюватись швидше.

"Ми повинні максимально обмежити поширення мутації вірусу. Існує висока ймовірність того, що мутація може також потрапити до Норвегії з інших країн, окрім Великої Британії. Вимога про обов'язкове тестування є доповненням до схем, які ми вже встановили", – зауважив він.

При цьому нові правила не вимагають тестування для дітей віком до 12 років. Також воно не є обов’язковим для осіб, які виконують суспільно важливі функції, дипломатів та водіїв транспортних засобів далекого прямування.

Нові карантинні обмеження переглядатимуть раз на чотири тижні. Порушення зобов’язання пройти тестування каратиметься штрафом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів