На Волині відкрили оновлений відділ прикордонної служби «Світязь» (фото)

Вівторок, 29 грудня 2020, 19:02

29 грудня на Волині відкрили оновлений відділ прикордонної служби «Світязь» Луцького загону. Його реконструкція і облаштування велися упродовж 2020 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Під час робіт до ладу привели адміністративну будівлю, бокс для автомобільної техніки та споруди господарчого призначення. Виконали роботи з прокладання всіх комунікацій, утеплили фасад відділу. Наразі підрозділ відповідає всім стандартам сучасного прикордонного менеджменту, а його інфраструктура та технічне забезпечення дозволить якісно виконувати завдання з охорони державного кордону.

«Ми продовжуємо розвиватись і рухатись вперед... і дуже приємно, що ця праця відбувається спільно з місцевими органами влади, спільно з громадою, спільно з усім нашим українським суспільством», – зауважив перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко.

Голова Шацької об'єднаної територіальної громади Сергій Карпук зазначив, що прикордонники є частиною громади.

«Вони не тільки виконують свій військовий обов'язок, несуть службу на наших теренах, а є й невід'ємною ланкою, яка підтримує життєдіяльність нашої громади», – сказав він.

Прикордонники відділу «Світязь» охороняють кордон з Польщею та Білоруссю загальною протяжністю майже 90 кілометрів. В підрозділі проходить службу понад 200 військовослужбовців, серед яких більше 50 є учасниками бойових дій, котрі боронили Україну на сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: