Поділитись:

Учасники АТО вимагають провести інвентаризацію землі у Луцьку

Четвер, 25 серпня 2016, 12:16
Учасники АТО вимагають провести інвентаризацію землі у Луцьку

Учасники АТО скаржаться на те, що їм не хочуть виділяти земельні ділянки у Луцьку.

Проблема полягає в тому, що спочатку люди погоджуються на земельну ділянку, яку їм пропонують, а потім з певних причин відмовляються від неї. Про це розповів 25 серпня під час "земельної" комісії депутат Луцькради Євгеній Ткачук.

Голова Луцької міської організації воїнів АТО Волині Олег Кобилинський розповів депутатам про те, що всім атовцям приходять відписки про те, що землі у Луцьку немає. Проте одночасно землі роздаються під забудови багатоповерхівок.

"Луцьк діє відповідно до містобудівної документації, де основним документом є генеральний план й там чітко розмежоване функціональне призначення земель. Щодо питання виділення земельних ділянок учасникам АТО, то ми не зможемо в межах міста забезпечити всім 1 500 учасникам, бо для індивідуальної забудови – це треба 400 гектарів землі, якої фактично нема в місті", – пояснив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала.

Він зауважив, що управління працює над тим, щоб забезпечити ділянками передусім сім'ї загиблих в АТО. Частина учасників бойових дій отримали земельні ділянки на території Ківерцівського, Шацького районів.

"Мною на одній із сесій був озвучений запит: першочергово надавати землі сім'ям загиблих в АТО та інвалідам 1-ої групи, учасникам бойових дій в Афганістані", – сказав Євгеній Ткачук.

Він запропонував атовцям, що під час сесії Луцькради озвучить депутатський запит про проведення інвентаризації землі.

Надрукувати
мітки:
коментарів