COVID-19: українців, які перебувають у Польщі легально, вакцинуватимуть безкоштовно

Понеділок, 28 грудня 2020, 21:02

Голова канцелярії прем'єр-міністра Міхал Дворчик заявив, що українці, які тимчасово чи постійно перебувають на території країни будуть щеплені безкоштовно

Про це повідомляє Польське радіо.

«Кожна людина, яка легально проживає на території Республіки Польща, і це перебування регулюється, наприклад, за допомогою карти тимчасового або постійного проживання, може зробити щеплення. Тут немає обмежень, тому працівники з України чи інших країн зможуть вакцину отримати безкоштовно», – зазначив Міхал Дворчик.

Він додав, що додаткових документів, окрім документів, які підтверджують, що дана особа має регульоване місце проживання в Польщі, вимагатися не будуть.

«Цим людям не потрібно мати додаткові документи, будь-який дозвіл на роботу чи посвідку про навчання, оскільки тимчасове перебування не завжди передбачає дозвіл на роботу в нашій країні», – зауважив він.

Дворчик також повідомив, що вакцина буде доступна кожному і що можна буде записатись на неї, навіть якщо людина не застрахована. Тому це стосується і бездомних людей, які зможуть зробити щеплення від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: