Поділитись:

Податкова знижка на навчання у школі чи виші: як отримати

Понеділок, 28 грудня 2020, 16:00

В українців залишилося чотири дні, аби отримати податкову знижку за сплачені кошти у 2019 році. Послуга доступна як для учнів вишів, так і для школярів і дошкільнят. Усе залежить від суми витрат і рівня доходу батьків.

Що це за знижка та як нею скористатися, розповіли в ТСН. 

Щороку держава повертає частину коштів за навчання. Допомогу можуть отримати всі хто навчається на платній основі у вишах, школах і навіть дошкільних закладах. Повернення коштів доступне, якщо дитина, наприклад, додатково займається англійською.

Гроші на відшкодування беруть із податків, які ви ж сплачуєте державі. Адвокат Антон Бойко пояснює:

"Тобто, якщо вартість навчання 50 тисяч, то маєте право на 18% від цієї суми. Але сума податкової знижки не буде більше, ніж ви заплатили самого податку за рік".

Виходить: заплатили 50 тисяч за навчання, а наступного року дев'ять тисяч отримали назад.

Для цього необхідно зібрати пакет документів: свідоцтво про народження дитини, паспорт, ідентифікаційний код, договір про навчання, платіжки, довідка про доходи та довідка з банку, куди й перерахують гроші. Аби не проґавити можливість отримати гроші, необхідно поквапитись. Для компенсації за 2019 рік документи необхідно подати до 31 грудня. 

Знаючи певні хитрощі, суму можна подвоїти, кажуть фахівці. "Для того, щоб збільшити податкову знижку, я б порадив батькам укласти договір. Потрібно, щоб це зробив і батько, і мати. Тобто платили в рівних частинах за цим договором. Таким чином податкова знижка буде удвічі більшою", - каже Антон Бойко.

Якщо ваша дитина навчається за кордоном, то гроші повернути не вдасться. Не повертаються гроші і за проживання в гуртожитку чи військову кафедру. Якщо правильно склали пакет документів, то гроші мають повернути протягом 60 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів