Поділитись:

На Волині оцінять збитки від незаконного видобутку бурштину

Четвер, 25 серпня 2016, 09:20
На Волині оцінять збитки від незаконного видобутку бурштину

КП "Волиньприродресурс" здійснить перевірку територій, де незаконно видобували бурштин, та оцінить нанесені збитки.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів розглянула звернення т. в.о. КП "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради Веніамініа Туза, в якому йдеться про те, що від несанкціонованого видобування бурштину Волинь має економічні, екологічні та соціальні збитки, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

КП "Волиньприродресурс" також констатує, що нелегальне видобування бурштину здійснюється й на територіях, які обласна рада погодила комунальному підприємству для отримання спецдозволу на користування надрами.

Постійна комісія рекомендувала голові обласної ради Ігорю Палиці своїм розпорядженням доручити КП "Волиньприродресурс" виконати на території області ревізійні роботи та оцінити нанесені збитки. Підприємству також рекомендується розробити план заходів з рекультивації пошкоджених територій. Ревізію здійснюватимуть фахівці в галузі геології та екології, які співпрацюватимуть з КП "Волиньприродресурс" за цивільно-правовими угодами.

Для координації дій за ходом виконання ревізійних робіт рекомендовано створити робочу грпу з депутатів обласної ради. За пропозиціями постійної комісії до складу групи рекомендується делегувати Василя Столяра, Ігоря Леха, Бориса Бабійчука, Олександра Омельчука та Юрія Ройка.

За підсумками проведення ревізії підготують звіт, який розгляне постійна комісія обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Таку позицію підтримали всі депутати, які були присутні на засіданні комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
25 грудня 2023
16 листопада 2023
19 червня 2023
03 травня 2023
01 травня 2023
11 квітня 2023
07 квітня 2023