Поділитись:

Вперше після пожежі у Нотр-Дамі заспівав хор

Субота, 26 грудня 2020, 03:07
Вперше після пожежі у Нотр-Дамі заспівав хор

Учасники хору Собору Паризької Богоматері заспівали всередині храму.

 Про це повідомляє "Громадське".

Хор заспівав відому різдвяну пісню Jingle Bells та ще дві композиції. Музиканти перебували на дистанції один від одного, щоб мати можливість зняти захисні маски. До виступу спершу хотіли долучити 20 співаків, проте з міркувань безпеки заспівати змогли лише восьмеро. Вони були одягнені у каски та захисні костюми.

Єпархія, до якої входить собор, назвала цей виступ хору надзвичайно символічним концертом, який став святом «музичної спадщини середньовіччя».

Хоча хор і зміг виступити, попри роботи із відновлення собору, відкритий доступ до приміщення варто очікувати не раніше 2024 року.

Раніше хор собору Паризької Богоматері мав близько 60 виступів всередині храму. Однак після пожежі музикантам доводиться подорожувати та виступати в інших соборах.

Нагадаємо, що 15 квітня 2019 року у столиці Франції загорівся дах Собору Паризької Богоматері. Через вогонь обвалилися шпиль собору та його дах. Під час пожежі у Соборі вдалося врятувати терновий вінець Ісуса Христа, викуплений королем Людовіком Святим в XIII столітті у Венеції.

Основну конструкцію Собору Паризької Богоматері також вдалося врятувати. Причину пожежі досі не встановили, утім чиновники пов'язують її з роботами з реконструкції. Паризька прокуратура заявила, що пожежу поки що розслідують як нещасний випадок. Відбудувати Нотр-Дам пообіцяли упродовж п'яти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів