Поділитись:

НУШ стане безпечнішою для дітей і вчителів: що планують зробити 2021 року

Субота, 26 грудня 2020, 08:12
НУШ стане безпечнішою для дітей і вчителів: що планують зробити 2021 року

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з реалізації Національної стратегії безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі на 2021 рік, повідомляють на сайті МОН.

Реалізувати Національну стратегію планується до 2024 року. На підставі визначених стратегічних цілей Кабінет Міністрів щороку затверджуватиме план заходів на наступний рік.

У 2021 році заходи з реалізації стратегії будуть спрямовані на забезпечення здоров’язбережувальної складової шкільної освіти, розвитку фізичної культури та посилення рухової активності дітей, здорового харчування, удосконалення медичного обслуговування в школах.

«План заходів з реалізації Національної стратегії на 2021 рік передбачає оновлення матеріально-технічної бази для занять фізичною культурою, забезпечення фізичного та психологічного комфорту, зокрема й для дітей з особливими освітніми потребами, навчання правильним харчовим звичкам та оновлення підходів до роботи психологічної служби шкіл. Для нас також важлива увага до умов роботи вчителів, сприяння їх здоровому харчуванню та руховій активності», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Здоров’язбережувальне спрямування має поширюватися як на проведення уроків, так і на час перерв між заняттями. Учні матимуть змогу рухової активності, а вчителі приділятимуть увагу вправам для постави та очей, проводитимуть «рухливі перерви». Учителів навчатимуть основ домедичної допомоги.

Також одним із пріоритетів назване ефективне психологічне забезпечення освітнього процесу.

Протягом 2021 року має бути розширено мережу інклюзивно-ресурсних центрів, проведено апробацію та визначено єдині механізми супроводу учнів під час інклюзивного навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів