Поділитись:

День міста Ковеля депутат пропонує перенести на грудень

П'ятниця, 25 грудня 2020, 13:20
День міста Ковеля депутат пропонує перенести на грудень

У четвер, 24 грудня, на другій сесії Ковельської міської ради депутат Андрій Миронюк від «Слуги народу» вніс пропозицію щодо перенесення святкування Дня міста Ковеля: з першої неділі липня на 24 грудня. 

Про це повідомляє "КовельМедіа".

За його словами, 24 грудня 1518 року увійшло в нашу історію як одне з найважливіших подій – Ковелю було надане Магдебурзьке право. 502 роки тому польський король Сигізмунд І своєю грамотою дозволив князю Василю Сангушку утворити з села Ковле місто. 

"Також варто відзначити, що це є перша писемна згадка про наше місто. Тому я маю тверде переконання, що День міста потрібно святкувати саме 24 грудня",– сказав Андрій Миронюк

Головуюча на сесії секретар міської ради Оксана Багнова («За майбутнє») відповіла, що депутатський корпус буде розглядати цю та інші пропозиції.

Бо я знаю, що є в Інтернеті пропозиція на вересень також – на День залізничника четвертого (це свято відзначають 4 листопада, – ред.). Вже зібрали 120 чи скільки підписів. Вона є в секретаріаті. Тобто, по Дню міста є багато запитань. Будемо вирішувати з вами разом. У нас є на це ще трохи часу, – заявила Оксана Багнова

Надрукувати
мітки:
коментарів