Поділитись:

Головне у Луцьку за понеділок, 21 грудня

Понеділок, 21 грудня 2020, 21:00

Інформаційне агентство «Конкурент» підібрало для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок,  21 грудня.

Про дитину, яка постраждала у Луцьку в нічній ДТП 

Медики розповіли, як почувається п'ятирічна дівчинка, що постраждала у потрійній аварії у Луцьку. 

У обласній дитячій лікарні кажуть, що стан дитини важкий, але стабільний. Дитина у свідомості. В аварії отримала відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом кісток основи черепа.Її переводять із реанімації у відділення нейрохірургії. 

Більше – за посиланням.

Небайдужі розпочали у соцмережі збір коштів для лікування дитини. Втім, мама дівчинки Олена Павлова розповіла, що грошей наразі сім'я не сильно потребує. Єдине, що вона хоче – аби винуватицю аварії справедливо покарали. Детальніше – тут.

У поліції розповіли, що, попри те, що в таксі сиділи малолітні, там не було автокрісел, як цього вимагає закон. Скоріше за все, кажуть правоохоронці, пасажири теж не були пристебнуті ременями безпеки.  

Чи покарають водія таксі за таке порушення нині невідомо. Більше інформації – у нашому матеріалі.

Про те, як у Луцьку оголосили про розшук зниклої два тижні тому дівчини. І того ж дня знайшли

Співробітники Луцького відділу поліції оголосили у розшук 22-річну лучанку Лілію Гарбарчук (Федосюк). Правоохоронці з’ясували, що дівчина перебувала у гостях в селі Кашівка Ковельського району. 4 грудня в обід вона вийшла із будинку своїх знайомих та зникла. З того часу на зв'язок вона не виходила.     

Ввечері стало відомо, що поліцейські зуміли її розшукати. Як повідомили правоохоронці, життю і здоровь'ю лучанки нічого не загрожує. Більше – тут.

Про пожежу, яка знищила автомобіль і гараж

У Луцьку в районі вулиці Марка Вовчка трапилася пожежа. Очевидці розповідають, що спершу пролунав вибух, а вже потім стало помітно вогонь. Тому, припускають, що в автомобілі вибухнув бензобак чи газова установка. 

До місця пожежі прибули рятувальники у складі двох відділень пожежно-рятувальних частин міста. Завдяки оперативним діям вдалося не допустити розповсюдження вогню на житловий будинок. 

Більше інформації – за посиланням.

Про заплановану у Луцьку акцію «Стоп Шкарлет – не дамо вбити освіту»

В Луцьку всеукраїнська акція «Стоп Шкарлет – не дамо вбити освіту» запланована на 21 грудня, 19:00 біля Волинської ОДА. Також на протест вийдуть студенти, науковці, батьки, громадські активісти в Києві, Чернівцях, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Харкові, Тернополі, Миколаєві,
Львові, Хмельницькому, Сумах, Кривому Розі та Одесі. Подробиці – тут.

Про те, що у центрі Луцька прикрашають вогниками навіть верби

Зранку  на Театральній площі у Луцьку накручували на стовбур верби вогники. Кажуть, на верби у Луцьку виділили 400 метрів гірлянд – по двісті метрів на кожну. Дерева планують обмотати повністю. 

Коли засвітять луцькі верби – поки невідомо. Більше інформації та фото – за посиланням.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів