Поділитись:

У Луцьку студенти вийдуть на протест проти Сергія Шкарлета

Понеділок, 21 грудня 2020, 10:01

Студентські та молодіжні організації проведуть акцію протесту у Луцьку проти новопризначеного міністра освіти Сергія Шкарлета.

Акцію анонсували на фейсбук-сторінці організації «Українські студенти за свободу».

Акція відбудеться в межах студентської протестної кампанії «Стоп Шкарлет».

Організатори акції зазначають, що Сергій Шкарлет не може очолювати Міністерство освіти через плагіат у його наукових роботах, зв’язки із «Партією регіонів» та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра. Зокрема, йдеться про ідею зробити ЗНО необов’язковим.

Окрім цього, на думку наукової та студентської спільноти, Сергій Шкарлет як тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти провалив підготовку до нового
навчального року та не організував процес закупівлі засобів індивідуального захисту для освітян. Про це йдеться у відкритих листах до президента, депутатів та прем’єр-міністра від науковців, освітян, громадських активістів.

«Ми, студенти, вважаємо, що плагіатор та колишній регіонал не може очолювати Міністерство освіти. Тому ми оголошуємо протестну кампанію “Стоп Шкарлет”. Закликаємо науковців, вчителів, батьків, студентів, громадських активістів та всіх небайдужих приєднуватися до акцій протесту і вимагати призначити гідного очільника міністерства», – коментує Даніїл Лубкін, голова організації «Українські студенти за свободу».

В Луцьку всеукраїнська акція «Стоп Шкарлет – не дамо вбити освіту» відбудеться 21 грудня о 19:00 год. біля Волинської ОДА.

Також на протест вийдуть студенти, науковці, батьки, громадські активісти в Києві, Чернівцях, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Харкові, Тернополі, Миколаєві,
Львові, Хмельницькому, Сумах, Кривому Розі та Одесі. 

Акцію в Луцьку організовують студентські та молодіжні громадські організації: Українські студенти за свободу, Фундація регіональних ініціатив, Демократична Сокира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів