Поділитись:

У Будапешті українці ліплять вареники, аби збудувати церкву

Неділя, 20 грудня 2020, 20:50
У Будапешті українці ліплять вареники, аби збудувати церкву

У Будапешті парафіяни парафії Покрови Богородиці УГКЦ розпочали безстрокову акцію з ліплення вареників, яка має стати внеском у побудову церкви, української школи, садочка та душпастирського центру імені кардинала Гузара.

Про це повідомив «Укрінформ» з посиланням на інформаційний ресурс УГКЦ.

Як зазначається, головне гасло парафіяльної акції: «Ліплячи вареники, ліпимо громаду та будуємо церкву!».

Священник для українців у Будапешті отець Дам’ян Габорій розповів, що «початки нелегкі, бо парафія не має своєї церкви та відповідних приміщень для цієї роботи».

«Але маємо парафіян, які запрошують до своїх домівок для ліплення. Почали зголошуватися волонтери до цієї справи. З наступного року плануємо брати в оренду відповідне приміщення та закупити техніку. Відчувається підтримка і свідомість наших парафіян», – зазначив священник.

Українські активісти в Будапешті зазначили:

«Ми вирішили від розмов перейти до діла, тому започаткували цю акцію. Як приклад нам служать українські громади в США та Канаді, які за рахунок ліплення вареників будували храми, школи та українські центри. Хочемо мати свій храм, який має стати місцем єднання громади та зустрічей із Богом».

Зауважується, що в Угорщини проживає велика кількість українців, які вже є громадянами країни. За неофіційними даними, на території Угорщини мешкає понад 100 тисяч українців.

Про будівництво церкви УГКЦ в Будапешті вже давно йде мова на офіційних зустрічах із угорською владою та церквою, зазначається в публікації.

Надрукувати
мітки:
коментарів