Поділитись:

У Луцьку джазом рятуватимуть життя музиканту

Вівторок, 23 серпня 2016, 11:53
У Луцьку джазом рятуватимуть життя музиканту

Цьогорічний джаз-фестиваль "Art Jazz Cooperation", який відбудеться у стінах Луцького замку, має благодійний характер.

На фестивалі збиратимуть кошти на лікування відомого луцького музиканта Сергія Ленартовича. Про це розповів 23 серпня, під час прес-конференції, віце-президент Луцького джазового клубу Віктор Грисюк.

Луцький джаз-клуб, організатор щорічних джазових імпрез та Волинське молодіжне громадське об'єднання "Єднання" запланували провести 26-27 серпня ІХ Міжнародний благодійний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation 2016", приурочений до святкування Дня Незалежності України та Днів міст Луцька та Рівного. Учасниками фестивалю стануть відомі джазові колективи України та з-за кордону.

Віктор Грисюк розповів, що цьогорічна концепція фестивалю матиме благодійний та соціальний характер. Оскільки на заході збиратимуть кошти музиканту Сергію Ленартовичу на лікування.

"Ми хочемо максимально допомогти нашому другу в лікуванні. Думаю, що це досить символічно, що джазом ми врятуємо життя людині. Тому цього року ми вирішили зробити вхід від 20 гивень, бо, вважаю, що в нинішній економічній ситуації було б неправильно ставити суму, яка була б завеликою, а так кожен зможе 20 гривень віднайти", – сказав Віктор Грисюк.

Організатори пообіцяли, що протягом двох днів виступатимуть досить цікаві колективи. У перший день слухачі насолоджуватимуться класичним джазом та блюзом. В кінці першого фестивального дня охочі послухати виступ Сергія Шишкіна та Василя Карапулька можуть бронювати столики в пивному клубі "Майдан", де і відбуватиметься концерт.На другий день виступатиме, окрім відомого луцького гурт "Резус Блюз", польсько-українсько-кубинський джаз-колектив. До того ж на гостей заходу очікує виступ зірки світового рівня Жаклін Кастеланос, яка, до речі, приїде в Україну вперше.

Консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, який долучився до організації фестивалю, розповів, що за шість років проведення подібних фестивалів вони не дуже "розкрутили" на такий захід спонсорів. За словами консула, варто піднімати питання, чи лучанам потрібна висока культура взагалі.

"Один з депутатів сказав, що проспонсорує фестиваль і може виділити на це 300 гривень при умові, що ми не будемо називати прізвища і те, з якої він ради", – розповів Віктор Грисюк.

Втім, організатори очікують, що фестиваль відвідає якомога більша кількість поціновувачів якісної музики, тим більше, що цьогорічний "Art Jazz Cooperation" має благородну мету.

Дивитися програму "Art Jazz Cooperation-2016"

Надрукувати
мітки:
коментарів