Поділитись:

Можливість подивитись на "Мону Лізу" без скла продали за €80 тисяч

Четвер, 17 грудня 2020, 02:38
Можливість  подивитись на «Мону Лізу» без скла продали за €80 тисяч

 Можливість побачити найвідомішу роботу Леонардо да Вінчі "Мону Лізу" без скла продали на аукціоні.

Вартість угоди склала 80 тисяч євро, - пише "Суспільне".

Переможець аукціону, ім’я якого лишається невідомим, зможе бути присутнім під час щорічного огляду роботи да Вінчі, коли одну з найвідоміших картин світу вилучають з футляра для огляду.

Також на аукціон виставляли й інші лоти, зокрема, приватну екскурсію музеєм під керівництвом президента і директора Лувра Жака-Люка Мартінеса та нічну екскурсію при світлі смолоскипів, які придбали за 38 тисяч євро. Окрім того, ще один покупець сплатив 42 тисячі євро за приватний концерт у Залі Каріатид.

Участь в організації лотів від музею брали такі бренди, як Cartier і Dior. Зокрема, ювелірний бренд Cartier подарував один зі своїх браслетів Panthère de Cartier, який реалізували на аукціоні за 90 тисяч євро. Переможець торгів отримає його під час приватного відвідування галереї. Також переможець зможе побачити коштовності французької корони та відвідати секретні ювелірні майстерні Cartier в Парижі.

У пресреліз організатори повідомили, що Лувр використовуватиме отримані від аукціону гроші, щоб зробити музей "доступним для всіх". Зокрема, керівництво музею планує створити Лувр-студію – новий простір, присвячений художній і культурній освіті.

"Цей період пандемії, який вражає в першу чергу найбільш чутливі верстви суспільства, робить цей проєкт ще більш необхідним", – зазначив директор музею.

Переможці торгів матимуть два роки на те, щоб скористатися своїми правами на ексклюзивні враження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів