Поділитись:

На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)

Понеділок, 14 грудня 2020, 15:45
На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у богослужіннях та урочистостях з нагоди освячення церкви Покрови Пресвятої Богородиці в комплексі пантеону героїв поблизу хутора Черуковатиця урочища Красна Гора (межа сіл Журавники Волинської та Стоянів Львівської областей).

На відправу в храмі владика зайшов із митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм. Архієреїв зустріло духовенство, зокрема, горохівський декан протоієрей Андрій Сидор та намісник луцького братського Хрестовоздвиженського монастиря ігумен Никодим (Смілий), який організовуватиме тут подвір’я (скит) Братської обителі, – повідомили у Волинській єпархії ПЦУ. 

На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)На межі Волині та Львівщини освятили новий храм (фото)

Церковними відзнаками нагороджено: хрестом ПЦУ – жертводавця Василя Парахіна та командира Луцького прикордонного загону полковника Олега Вовка, медалями «За жертовність» – інших офіцерів-прикордонників.

Божий дім змуровано в давньоруському стилі коштом заслуженого працівника культури України і викладача мистецтвознавства із Журавників Василя Парахіна. Ікони створила дружина доброчинця, художниця пані Богдана в техніці традиційного народного малювання, яку майстер відродив для настінних розписів. До будівництва храму, який зводили 32 роки, долучилися військовики Луцького прикордонного загону (останніх пів року працювали тут майже цілодобово), а також волинські бджолярі й багато інших.

Василь Григорович був свідком розстрілу повстанців і пообіцяв збудувати на цьому місці храм. Прототипом стала церква-ротонда в Зимненському монастирі. Торік на місці упокоєння воїнів УПА встановили п'ять кам'яних хрестів в українському стилі.

За почином пана Василя встановлено і пам’ятний хрест на місці, де проходив кордон між двома імперіями: Росією та Австро-Угорщиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів