Поділитись:

У Словаччині через коронавірус змінюватимуть конституцію

Понеділок, 14 грудня 2020, 03:58
У Словаччині через коронавірус змінюватимуть конституцію

У Словаччині змінюватимуть конституцію через  брак законних підстав для для продовження надзвичайного стану.

Про це інформує "Главком".

17 грудня національна рада Словацької республіки планує проведення позачергового засідання. Депутати мають остаточно прийняти рішення про внесення змін до конституційного закону про держбезпеку, який регулює продовження режиму надзвичайного стану в країні.

Нова редакція документу передбачає, що уряд зможе неодноразово продовжувати введений надзвичайний стан, щоразу максимум на 40 днів. При цьому його має затвердити парламент не пізніше ніж за 20 днів до дати завершення чинного надзвичайного режиму. Як повідомляє РБК-Україна, ця норма дозволить продовжити надзвичайний стан, введений через пандемію Covid-19.

Парламентарі планують розглянути й іншу конституційну норму. Конституційний суд хочуть уповноважити переглядати рішення про продовження дії надзвичайного стану.

Згідно з Конституцією Словаччини, надзвичайний стан може бути оголошено максимум на 90 днів у разі загрози життю і здоров'ю людини. Основні права і свободи можуть бути обмежені під час НС.

Уряд Словаччини схвалив повторне введення надзвичайного стану через пандемію COVID-19 з 1 жовтня. Він мав діяти 45 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів