Поділитись:

У США стартує вакцинація від коронавірусу

Понеділок, 14 грудня 2020, 05:20
У США стартує вакцинація від коронавірусу

У США стартує перша фаза плану вакцинації від коронавірусної інфекції.

Перші вакцини компаній BioNTech та Pfizer будуть поставлені 145 центрам вакцинації вже сьогодні,  у понеділок, 14 грудня, після чого фахівці почнуть робити щеплення. Про це заявив один з керівників програми вакцинації Білого дому, генерал Гас Перна, - пише "Слово і діло".

При цьому у вівторок і середу препарат отримають ще 425 і 66 центрів, котрі мають обладнання для його зберігання за дуже низьких температурах, відповідно.

Представник адміністрації президента Дональда Трампа повідомив, що транспортування трьох мільйонів доз вакцини вже почалася. Перший етап поставок препарату завершиться 16 грудня. За словами Перни, COVID-вакцину отримають всі штати. Також генерал висловив переконання, що поширення препарату по країні буде безпечним на 100%.

За останніми даними, в США підтверджено 16,5 мільйона випадків зараження на коронавірус, з них 9,6 мільйона закінчилися одужанням і майже 305 тисяч - смертю пацієнтів. Країна лідирує у світі за кількістю інфікованих, за їхнього приросту, а також по числу COVID-тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів