Поділитись:

Український борщ хочуть включити до культурної спадщини ЮНЕСКО

Субота, 12 грудня 2020, 00:30
Український борщ хочуть включити до культурної спадщини ЮНЕСКО

Міністерство культури й інформаційної політики має намір ініціювати включення українського борщу до культурної спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО).

"Ми у Міністерстві культури та інформаційної політики націлені на включення українського борщу до культурної спадщини ЮНЕСКО", – повідомив у фейсбуці міністр культури Олександр Ткаченко, передає Суспільне.

За його словами, йдеться не йде про гастрономічну ідентифікацію, а "захист важливої культурної складової та частини історії".

"Визнання борщу об'єктом нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО поставить крапку у навмисно створених дискусіях щодо етнічної батьківщини рецепту страви. Як казала мені моя бабця, а їй – її бабця: борщ – український", – написав міністр.

Він додав, що 18 грудня Міністерство культури та громадська організація "Інститут культури України" проведуть онлайн-фестиваль "Культура та традиція приготування українського борщу", у рамках якого 25 учасників зберуться разом і кожен приготує страву за різним унікальним рецептом, залежно від традицій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів