Поділитись:

Депутати Волиньради голосуватимуть за недовіру Погуляйку

Четвер, 10 грудня 2020, 13:09

Депутати Волинської обласної ради визнали незадовільною роботу очільника обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка та хочуть оголосити йому недовіру. 

Про це йдеться у четвер, 10 грудня, під час сесійного засідання Волиньради. 

Так, у порядок денний було включено питання про звіт голови Волинської ОДА. Щоправда Погуляйко на засідання не прийшов. Своєю чергою Юлія Вусенко поцікавилася, чи керівника належним чином запросили. Голова Волиньради Григорій Недопад відповів, що так, наголосивши, що адміністрація та рада знаходяться в одній будівлі. 

Разом із цим Володимир Бондар зазначив, що Погуляйко повинен звітувати про свою роботу щорічно. Натомість він цього ще жодного разу не робив:

"Ми делегували функції і не можемо почути про їх виконання уже другий рік. Якщо ми будемо постійно чекати коли один чи інший голова прийде звітувати, то втратимо свої конституційні повноваження. Це питання виникло не сьогодні. Якщо голова адміністрації не хоче звітувати, то ми повинні оцінити таку його позицію і висловити своє ставлення до цього".

Також перед обласними обранцями громади виступив нардеп Вячеслав Рубльов, який теж розкритикував Погуляйка. 

"Ми бачили різних голів, але не було таких, що просто не приходили та не дискутували. Ці люди заслуговують на повагу, бо вони вміли чути депутатів. Сьогодні цього нема. Погуляйко не чує і депутатів Верховної Ради з якими б він мав співрпацювати на благо й розвиток Волині. Я вважаю, що рік Волинь програла", – сказав він.

Надалі депутати визнали роботу Юрія Погуляйка незадовільною, а Володимир Бондар запропонував висловити йому недовіру. Голосуватимуть за це таємно, тому сформували лічильну комісію та оголосили перерву для підготовки. 

До слова, кінцеве рішення про звільнення Погуляйка може ухвалюватиме президент України Володимир Зеленський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів