Поділитись:

Де і як "живуть" прикраси для луцьких ялинок протягом року (відео)

Вівторок, 08 грудня 2020, 22:12
Де і як

На підприємстві Луцьксвітло зберігають святкові інсталяції, іграшки та гірлянди з луцьких ялинок за останній п'ять років. Нині працівники підприємства готують прикраси для святкового оформлення міста.

Суспільне побувало на складі Луцьксвітла та познайомилося з електромонтерами, які щозими підіймаються на верхівки трьох луцьких ялинок, щоб прикрасити дерева до новорічно-різдвяних свят.

Ялинкові кулі різних кольорів та розмірів зберігають в ящиках на складі підприємства. Доглядає за прикрасами комірниця Валентина Ребекевша. Жінка розповіла, що в її обов'язки входить підготовка ілюмінації та куль до монтажу.

"Вони в нас в хорошому стані, ми їх перераховуємо і які не придатні – ми їх списуємо", – каже комірниця.

Щозими частину іграшок доводиться списувати.

"Дуже часто вітер, сніг, то вони падають, вдаряються, б'ються, це щороку декілька іграшок мусить впасти", – розповів заступник директора підприємства Олександр Малець.

Де і як

Один з електромонтерів підприємства – Олександр Гончарук – прикрашає ялинки у центрі Луцька вже 15 років. Чоловік нині готує святкові декорації до монтажних робіт. Каже: робота монтерів важка:

"Тут одна температура, а як підіймають тебе на метрів п'ятнадцять, то зовсім інакша. Сніг, дощ, вітер – наші електромонтери виконують свою роботу, свято ніхто не скасовував".

Цього року на оформлення новорічних дерев використають торішні іграшки. Нові прикраси через обмежений бюджет не закупили. На святкову ілюмінацію та прикраси в Луцьку витратять 300 тисяч гривень.

"Це і робота автовишок, зарплата робітникам, які це все облаштовують, оплата електричної енергії, ілюмінації", – розповів директор департаменту ЖКГ міста Микола Осіюк.

Прикрасити три головні ялинки обласного центру планують до кінця цього тижня. Засвітять ілюмінацію на ялинках та в місті 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів