Поділитись:

У Нововолинську – протест: гірники хочуть працювати в неділю, аби заробити собі зарплату

Понеділок, 07 грудня 2020, 15:25

Нововолинські шахтарі знову протестують. Вони обуренні критичною ситуацією, яка наразі виникла на ДП «Волиньвугілля». Гірники 7-го грудня зібралися у приміщенні підприємства, аби вирішити, як же їм працювати далі.

Про це пише БУГ. 

Гірники наголошували: підприємство та люди, які на ньому працюють, зараз – на межі.

Мільйонні борги за електроенергію, і у результаті цього – відключення світла, кількамісячна заборгованість заробітної плати, різке зменшення вуглевидобутку, зношена аварійна техніка – ці та інші претензії вони висловили технічному директору ДП «Волиньвугілля» Анатолію Головку, а також запитали в нього, коли ж нарешті ситуація покращиться.

Анатолій Головко частково погодився із звинуваченнями шахтарів. Він визнав, що ситуація на шахтах №9 та Бужанка – дійсно критична, однак запевнив, що не все з того, що від нього вимагають, – у його компетентності.

Із його слів зараз вугільна галузь України переживає важкі часи: ціна на вугілля у порівнянні з минулим роком знизилася майже наполовину, через заборгованість вимкнули електроенергію, а без неї робота на шахтах «заморозилася», до того ж працівникам кілька місяців не виплачують заробітну плату.

Гірники ж почали вимагати, аби технічний директор написав заяву на звільнення. 

Також вони просили дозволу працювати у вихідні, зокрема, й у неділю. Аби мати змогу видобути більше вугілля і, відповідно, заробити більше коштів.

«Таким способом ми зможемо видобути і продати більшу кількість вугілля й матимемо можливість розрахуватися з нашими боргами, зокрема й за електроенергію», – переконували гірники.

Анатолій Головко зазначив, що не має нічого проти цього. Але це має бути узгоджено з вищим керівництвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024
13:08
19 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024