Поділитись:

Студентка з Конго вчить у Луцьку українську мову

Субота, 05 грудня 2020, 22:02
Студентка з Конго вчить у Луцьку українську мову

22-річна Доркас Цамукуну Фіне Мбемба переїхала в Україну з Конго чотири роки тому. 

Про це пише "Суспільне".

Рідна мова студентки – французька. У Луцьку, крім технічної спеціальності, освоює українську мову. Два роки тому, каже, почала співати українською. Любить виконувати народні пісні в сучасній обробці. Друзі та одногрупники називають дівчину Дорою.

Навчає дівчину співак та композитор Сергій Скулинець.

"Я запросив Дору на студію, знайшов їй пісню народну, непогано в неї виходить. Акцент звісно є, але ми над цим працюємо", - каже вчитель Дори.

Студентка з Конго вчить у Луцьку українську мову

Дівчина розповідає, що у вільний від навчання та співів час, любить гуляти Луцьком, але більшу частину року мерзне. Часом, зізнається - набридають настирливі незнайомці: "Луцьк - маленьке місто, немає багато іноземців, і кожен час вони хочуть знати звідки я приїхала. І часто я кажу, що не можу, я не маю часу, але вони все одно, ну отакі люди є".

Довідково:

У двох вишах Волині навчається майже 80 іноземних студентів. У Волинському національному університеті вищу освіту здобувають до пів сотні громадян інших країн, розповів прессекретар закладу Андрій Мошкун. У Луцькому технічному національному університеті – 35 іноземних студентів, каже його проректорка Олена Ковальчук. Це молодь з африканських країн: Конго, Нігерії, Гани та Алжиру.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024