Поділитись:

У коронавірусному шпиталі в Боголюбах створили консультативний центр (відео)

Субота, 05 грудня 2020, 12:15

На базі коронавірусного шпиталя в Боголюбах створили усний консультативний центр.

Про це йдеться у відео Андрія Гнатюка.

Зі слів виконувача обов'язків директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександра Дударя, лікарі цілодобово знаходяться на чергуванні у приймальному відділенні. У відділенні створений кабінет, куди у телефонному режимі може звернутися будь-який пацієнт, аби проконсультуватися щодо тактики лікування чи алгоритму обстеження.

Олександр Дудар розповів, що це зроблено, по-перше, для того, щоб цілодобово була актуальна інформація про наявність кисневих точок та місць в інфекційному шпиталі.

Для лікарів приймального відділення розроблений алгорит, згідно з яким вони діють у разі звернення пацієнта. Телефоном можна отримати інформацію щодо перебігу хвороби, подальшого дообстеження, можливості госпіталізції.

Як розповів медичний директор корпусу №2 обласної клінічної лікарні Микола Юрко, при зверненні пацієнтів, сімейних лікарів чи колег лікарі консультативного центру наиагаються надати вичерпну інформацію про наявність вільних місць, зокрема кисневих; за потреби дають інформацію, куди треба звернутися пацієнтам, відповідно до їхньої симптоматики. 

Перед зверненням до шпиталю, пацієнтам радять прокунсультуватися із сімейним лікарем, звернутися на вторинну ланку, в районний центр. При необхідності рекомендують викликати карету швидкої допомоги для транспортування хворого в шпиталь.

Микола Юрко додає, що при коронавірусі варто обстежитися в спеціаліста, а не отримувати призначення онлайн, щоб лікарі при огляді самі призначили обсяг обстежень і лікування.

Телефон консультативного центру інфекційного шпиталю: 79 75 47.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів