Поділитись:

Учитель з Індії став вчителем року 2020 і виграв мільйон доларів

Субота, 05 грудня 2020, 02:54
Учитель з Індії став вчителем року 2020 і виграв мільйон доларів

Вчитель з Індії Ранджитсін Дісейл став вчителем року за версією премії Global Teacher Prize та виграв один мільйон доларів. Він спричинив революцію у використанні QR-коду для навчальних книг в Індії.

Про це повідомляється на сайті премії, передає Суспільне.

"У ці важкі часи вчителі роблять все можливе, щоб кожен учень мав доступ до гарної освіти", – сказав у виступі Ранджіцін.

Також у своїй переможній промові Дісейл заявив, що розділить половину призових з фіналістами премії. Так інші дев'ять фіналістів отримають трохи більше ніж 55 000 доларів США кожен. Це відбувається вперше за шестирічну історію премії.

Цьогорічна церемонія транслювалася з Музею природної історії в Лондоні, де комік, актор, письменник і ведучий Стівен Фрай оголосив переможця.

Окрім вчителя року на церемонії оголосили вчителя-героя COVID, який зробив все можливе, щоб допомогти дітям та підліткам вчитися під час пандемії COVID-19.

Нагорода COVID Hero Award в розмірі 45 тис. доларів була вручена британському вчителю математики Джеймі Фросту, чия безкоштовна програма DrFrostMaths дала можливість студентам відвідувати класи онлайн.

Хто такий Ранджитсін Дісейл

Ранджитсін викладає у навчальній школі у селищі Парітеваді. Перша школа, в якій він викладав, розташовувалася в напівзруйнованій будівлі, затиснутому між хлівом і коморою.

Більшість дівчаток були з племінних громад, які не приділяли уваги їх освіті. Також для них була звичною практика підліткових шлюбів. Крім того, навчальна програма не була перекладена мовою учнів (каннада), через що багато учнів не могли повноцінно навчатися.

Ранджитсін вивчив мову і переробив всі підручники для 1-4 класів для кращого розуміння, а також зробив унікальні QR-коди, у які були вбудовані аудіо та відеолекції, оповідання та завдання на мові каннада. Ці книги з QR-кодами також стали в пригоді багатьом дівчаткам, коли школи були закриті на два місяці через терористичну атаку.

Школа Дісейла стала першою в штаті Махараштра, яка ввела QR-коди. Після внесення пропозиції та успішної пілотної схеми міністерство штату у 2017 році оголосило, що вони представлять підручники з QR-кодами по всьому штату для всіх класів.

Наразі у селі, де він викладає, немає підліткових шлюбів, а дівчата відвідують школу на 100%. Одна дівчина із села закінчила університет, що до приїзду Ранджитсіна було неймовірним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів