Поділитись:

2020 рік – один із найтепліших в Україні

П'ятниця, 04 грудня 2020, 09:20
2020 рік – один із найтепліших в Україні

2020 рік увійде до п'ятірки найтепліших років в Україні, а загальна тенденція потепління випереджає глобальний показник.

Про це сказав директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда, – інформує "Сегодня". 

"Ще місяць до закінчення року, і цей місяць може внести певні корективи в загальну картину, але вони вже будуть незначні. В Україні ситуація аналогічна світовій, глобальній, але темпи зростання температури повітря навіть випереджають глобальний показник. Рік, швидше за все, увійде до п'ятірки років з найвищою середньою річною температурою. Процес глобального потепління для України також характерний, він триває, і нічого його поки не зупинить", – сказав Кульбіда.

Зі слів директора Гідрометцентру, температура в холодний і літній періоди істотно змінилася.

"Якщо розглядати кліматичні зміни в сезонному розрізі, то там є серйозні відмінності. Наприклад, терміни приходу зими, тобто переходу температури через 0 градусів, змінилися мало за останні 20-25 років. І терміни настання весни теж змінилися мало. Але дуже сильно змінилась температура холодного періоду і теплого. Зростання температури на території України в окремі місяці перевищують 2 градуси за останні 25 років, це дуже велика цифра", – сказав Кульбіда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів