Поділитись:

В Австрії послаблюють карантинні обмеження

Четвер, 03 грудня 2020, 04:45

З наступного тижня Австрія послабить жорсткі карантинні обмеження.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Комендантська година, яка досі була цілодобовою із низкою винятків, звужується до нічної - з 8 вечора до 6 ранку. У цей проміжок часу людям все одно можна виходити з дому, якщо це пов’язано з роботою, важливими побутовими потребами, піклуванням за близькою людиною чи для вправ на свіжому повітрі. 

Збільшується дозволена кількість зустрічей. Якщо останні два тижні за день дозволялося бачитися не більш ніж з однією людиною з іншого домогосподарства, тепер дозволені зустрічі до 6 осіб. На Різдво буде дозволено зібратися компаніями до 10 осіб.

Відновлюють роботу загальноосвітні школи та дитсадки, але для учнів старших 10 років маска буде обов’язковою. Старша школа й університети залишаються на дистанційному навчанні. 

Відкриваються магазини "другорядних" товарів - але з обмеженням на дозволену кількість покупців та зобов’язанням дотримуватись маскового режиму.

Також можуть відновити роботу перукарні, масажні салони і подібні заклади - з масковим режимом і обмеженням: 1 людина на 10 квадратних метрів площі.

З такими ж вимогами можуть відкритися музеї та бібліотеки.

Відкрити ресторани планують лише з 7 січня. До того часу вони можуть продавати страви з собою з 6 ранку до 7 вечора, а на доставку - без обмежень у часі. 

Так само зачиненими залишаються готелі, нічні клуби та спортзали - окрім професійних спортсменів.

Усі масові заходи, включно з весіллями, заборонені. Виняток - похорони, за участі щонайбільш 50 осіб, та релігійні служби. 

Гірськолижним курортам буде дозволено відкритися з 24 грудня. 

З 7 січня обіцяють послаблення також для театрів і кінотеатрів.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів