Поділитись:

На Волині жінку «розвели» на купівлі ікон

Середа, 02 грудня 2020, 12:40
На Волині жінку «розвели» на купівлі ікон

За добу аферисти ошукали волинян на майже 50 тисяч гривень. Основними майданчиками для вчинення правопорушень стали телефонний зв’язок та інтернет.

Про випадки шахрайства повідомили в ГУ НП у Волинській області. 

Зокрема, жителька Любешівського району купувала у невідомої особи вишиті ікони. Жінка перерахувала сім тисяч гривень шахраям через термінал самообслуговування. Куплених ікон громадянка не отримала.

Придбав токарний станок за майже 20 тисяч гривень на одному із сайтів житель Маневицького району. Гроші перерахував через інтернет-банкінг фіктивному продавцю, з яким підтримував зв’язок у соцмережах. Проте ні товару, ні коштів назад громадянин не отримав. 

Ковельчанина ошукали фіктивні представники служби безпеки банку. Зателефонувавши громадянину, вони вмовили його провести банківську операцію – через платіжну систему поповнити власний мобільний телефон. В результаті – кошти з мобільного рахунку чоловіка зникли, а це понад 5 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліція вкотре просить громадян діяти обдумано у різноманітних ситуаціях:

  • ніколи й нікому не повідомляйте ПІН-код та CVV2 своєї банківської карти, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг; 
  • не розголошуйте свої дані, навіть якщо про це просить працівник банку, краще попрощатися з ним та самостійно зателефонувати у відділення. Якщо фінансовій установі, дійсно, потрібна якась інформація, повідомте її під час особистої зустрічі в офісі;
  • здійснюйте покупки лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ретельно перевіряйте їхню адресу у стрічці браузера;
  • користуйтеся доставкою з післяоплатою. 

Якщо ви стали жертвою шахраїв – якнайшвидше звертайтесь в поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024