Поділитись:

У коронавірусному госпіталі при пологовому в Луцьку вже є перші пацієнти

Вівторок, 01 грудня 2020, 12:34
У коронавірусному госпіталі при пологовому в Луцьку вже є перші пацієнти

У тимчасовому інфекційному стаціонарі, який облаштували на базі Луцького клінічного полового будинку, лікують перших пацієнтів.

Про це повідомила директорка Луцької міської клінічної лікарні (в чиєму підпорядкуванні перебуває госпіталь) Лариса Духневич, – пише ІА "ВолиньPost". 

Із її слів, станом на ранок 1 грудня у госпіталі перебувають 11 пацієнтів. У більшості з них – вже підтверджений коронавірус, дехто ж ще чекає результатів ПЛР-тесту.

Лариса Духневич зауважила, що пацієнти забезпечені усім необхідним. Наразі в експлуатацію ввели 50 ліжок з кисневою підтримкою. Загалом для хворих планують забезпечити 214 місць.

Зі слів очільниці госпіталю, наразі задіяли лише 50 ліжок через те, що НСЗУ законтрактувала для шпиталю лише 6 бригад медиків. Друга причина – киснева бочка невеликої ємкості, яка обслуговує і госпіталь, і перший поверх, де лікують хворих на коронавірус вагітних та надають допомогу породіллям.

Роботи, спрямовані на збільшення кількості введених в експлуатацію кисневих точок, тривають. Але головне наразі – встановлення резервуару рідкого кисню більшого об’єму.

"Ми вже залили площадку під резервуар, вона готова. Ведуться переговори, щоб закупити ємкість на 20-25 тонн", – розповіла Лариса Духневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів