Поділитись:

Facebook запустить свою криптовалюту на початку 2021 року

П'ятниця, 27 листопада 2020, 21:02
Facebook запустить свою криптовалюту на початку 2021 року

Facebook запустить свою криптовалюту Libra в січні наступного року.

Ввалюта буде запущена в ще більш обмеженому форматі, ніж планувалося раніше, коли проєкт і так зробили більш скромним, пише Соцпортал.

Спочатку асоціація запустить тільки криптовалюту, прив'язану до долара, заявило FT одне з джерел. За його словами, решта таких валют і мультивалютний токен будуть запущені пізніше. Точна дата запуску Libra буде залежати від того, коли проєкт отримає схвалення на роботу як платіжний сервісу з боку швейцарського фінансового регулятора FINMA, відзначили три співрозмовника. FINMA коментувати газеті ситуацію з поданою Libra заявкою відмовилася.

Проєкт Libra зіткнувся зі складнощами на ранньому етапі, коли з нього вийшли такі компанії як PayPal, Mastercard і eBay, відзначає FT. Однак призначення директора з юридичних питань HSBC Стюарта Ліві на пост глави асоціації Libra, яке показало прагнення зробити проєкт незалежним від Facebook, стало для нього поворотним моментом, заявили газеті кілька членів асоціації. Зараз деякі з них поспішають розробити свої продукти, які можуть бути запущені на основі криптовалютної технології, зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів