Поділитись:

Лучанам розповіли, як можна зекономити на комуналці

Четвер, 18 серпня 2016, 18:54
Лучанам розповіли, як можна зекономити на комуналці

17 серпня у приміщенні Луцького міського центру зайнятості відбулася інформаційна зустріч "Збережи енергію – заощадь кошти", організована Громадянською мережею ОПОРА.

Для того, щоб навчити лучан споживати менше енергетичних ресурсів вдома, представники ОПОРИ дали прості поради, дотримуватись яких може кожен, – повідомляють в ОПОРі.

Лучанам розповіли, як можна зекономити на комуналці

"При використанні пральної машини слід уникати неповного її завантаження, тоді перевитрата електроенергії може становити 10-15%. А при користуванні пралкою в неправильному режимі, перевитрата електрики становить близько 30%. Що ж стосується пилосмока, то на третину заповнений мішок для збору пилу погіршує всмоктування приладу на 40 %", – зазначила представниця Громадянської мережі ОПОРА Олена Чудінович.

Розповіли активісти ОПОРИ і про використання енергозберігаючих ламп, які дозволяють заощадити 75-80% електроенергії, адже їх світлова віддача в 5 разів більша. Перевагами світлодіодних ламп є тривалий час експлуатації (до 100 000 год), високий ресурс стійкості (ударна та вібраційна витривалість), низька робоча напруга, низькі витрати на експлуатацію освітлювальних приладів, екологічна та протипожежна безпека, а також найголовніше – відсутність потреби спеціальної утилізації.

Під час інформаційної зустрічі лучанам також представили поради щодо вторинного використання сировини. Аби зменшити побутові відходи, сміття вдома можна складати у 2 окремих контейнери: для органічних (їжі та іншого) та неорганічних відходів (усе, що можна переробити у вторинну сировину). Сміття зі скла, паперу, пластику та металу варто викидати у спеціалізовані контейнери.

Здавати макулатуру, ПЕТ-пляшки, поліетилен, пластмаси, алюмінієві банки та склобій потрібно у пункти прийому вторинної сировини. Якщо ж перед візитом у супермаркет захопити із собою еко-сумку, не доведеться щоразу купувати поліетиленові пакети.

Крім того, представники ОПОРИ акцентували на необхідності утилізації батарейок, адже через наявність у них важких металів викидати їх разом зі звичайними побутовими відходами не можна. Так, одна пальчикова батарейка може забруднити близько 400 літрів води або 20 м 2 ґрунту.

Надрукувати
мітки:
коментарів