Поділитись:

Зрозуміти його "мяу": винайшли перекладач з котячої "мови"

Понеділок, 23 листопада 2020, 02:54
Зрозуміти його

Колишній інженер Amazon Хав'єр Санчес створив додаток MeowTalk, завдяки якому можна перекладати котяче нявкання на людську мову.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на BBC, розробники стверджують, що у котів є свої унікальні звуки, які означають певні бажання тварини.

За словами Санчеса, коти зазвичай намагаються донести до людини дев'ять думок. MeowTalk розпізнає характер муркотіння котів, а потім інтерпретує його. Спочатку додаток підганяє нявкання під стандартні шаблони: "Я тебе люблю", "Хочу їсти", "Випусти мене", "Мені нудно" та інші. Застосунок використовує машинне навчання і переводить нявкання на одну з фраз, які показують настрій або потреби домашнього улюбленця.

Записуючи та маркуючи звуки, застосунок може краще розуміти голос кожної окремої кішки – чим більше його використовують, тим точнішим стає його аналіз. Розробник каже, що кінцева мета його роботи – це створити розумний нашийник, щоб технологія миттєво перетворювала нявкання кішки на людську мову і власники тварини змогли чути потреби тварини.

"Якщо ви знаєте, що переклад неправильний, просто виправте його в застосунку", – рекомендують розробники.

Демоверсія MeowTalk доступна в Apple Store і Google Play. Додаток з усім функціоналом коштуватиме 99 центів. Поки він працює тільки англійською, середня оцінка – 4,6 з 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів