Поділитись:

Венеція пускатиме одноденних туристів за окрему плату

Неділя, 22 листопада 2020, 01:42

Міська рада Венеції вирішила запровадити з 1 січня 2022 року «плату за вхід» для туристів, які перебувають там менше одного дня. Так місто хоче віднадити іноземців, які там не залишаються і некультурно себе поводять.

Таке рішення ухвалили на засіданні у четвер, 20 листопада, передає Громадське з посиланням на італійське інформаційне агентство ANSA.

«Плату за вхід» до Венеції стягуватимуть лише з тих туристів, які не мають документального підтвердження того, що вони лишатимуться принаймні на одну ніч. Конкретну суму плати міська влада розраховуватиме, виходячи з кількості туристів.

Запровадженням «плати за вхід» у Венеції хочуть заохотити туристів вкладати більше грошей у місто, а також відвадити від нього туристів, що приходять туди лише заради фото й порушують громадський порядок – зокрема купаються в каналах чи їдять посеред вулиці.

Водночас через втрату доходів з туризму через пандемію коронавірусу міська влада Венеції відклала запровадження «плати за вхід» до 1 січня 2022 року, заявив міський радник із питань бюджету й податків Мішель Зуїн.

Місто не для містян, а для туристів

У часи до пандемії Венецію, населення якої не перевищує 300 тисяч людей, щороку відвідували приблизно 30 мільйонів туристів. Місту все важче давати раду великій кількості іноземних відвідувачів, відзначає CNN. За останні 70 років із Венеції виїхали близько 70% місцевого населення.

Питання «плати за вхід» у Венеції розглядали й раніше. Її мали ввести ще влітку цього року, але через невелику кількість туристів у зв’язку з пандемією COVID-19 ці плани відклали. Окрім цього, у Венеції діє також система турнікетів, яка відокремлює містян від гостей міста в активні туристичні періоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів