Поділитись:

Скляні пляшки шкодять екології більше, ніж пластикові, – науковці

Неділя, 22 листопада 2020, 00:16
Скляні пляшки шкодять екології більше, ніж пластикові, – науковці

Британські науковці із Саутгемптонського університету з'ясували вплив різних місткостей для напоїв на природу. Виявилось, що пластик шкодить екології не найбільше.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на The Conversation, фахівці стверджують, що найшкідливішими для природи є пляшки зроблені не з пластику, а зі скла через систему їх виробництва.

За розрахунками дослідників, скляна місткість на 95% сильніше сприяє глобальному потеплінню ніж пластикова. Для їх виробництва потрібно більше ресурсів і енергії, а в процесі виготовлення скла виділяється багато вуглекислого газу.

На другому місці за рівнем негативного впливу на природу – пляшки з переробленого скла. Пластикові вироби опинилися на третьому місці в рейтингу. На її виготовлення витрачається менше енергії через більш низькі температури, утім, на відміну від скла і алюмінію, його складніше переробляти.

Найменше на природу впливають алюмінієві банки, але вони все одно забруднюють річки та загрожують здоров'ю диких тварин. Перероблений алюміній –найекологічніший варіант, оскільки його виробництво економить 95% енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів