Поділитись:

Лікування COVID-19: ВООЗ не рекомендує Ремдесивір

П'ятниця, 20 листопада 2020, 13:47
Лікування COVID-19: ВООЗ не рекомендує Ремдесивір

фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує використовувати препарат Ремдесивір для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

Про це повідомили на офіційному сайті ВООЗ, – інформує "Українська правда. Життя".

У ВООЗ зазначають, що поки немає доказів того, що препарат покращує показники госпіталізованих пацієнтів, незалежно від тяжкості перебігу захворювання.

Варто зауважити, що Ремдесивір входить в оновлений протокол лікування пацієнтів з COVID-19. Згідно з українським протоколом, Ремдесивір застосовують при тяжкому чи критичному перебігу хвороби. 

Нові рекомендації від ВООЗ були розроблені групою експертів, куди увійшли 28 експертів у сфері клінічної допомоги, 4 пацієнти-партнера та один спеціаліст з питань етики.

Загалом було проведено 4 дослідження препарату, в якийх взяли участь 7 тисяч учасників. 

Результати досліджень не показали значного впливу препарату на смертність чи одужання пацієнтів, а також необхідність підключення до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ). 

У ВООЗ зазначають, що необхідні додаткові дослідження, щоб виявити вплив препарату не певні групи пацієнтів. 

Нагадаємо: ДП «Медичні закупівлі України» Міністерства охорони здоров’я України 22 жовтня уклало угоду з компанією «BF Biosciences Limited» (Пакистан) про закупівлю препарату Ремдесивір на суму 19,33 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів